Lasagne met champignon-roomsaus

Lasagne met champignon-roomsaus

Een romige saus met onzichtbare bloemkool en geurige tijm

Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

In dit recept ga je bloemkool pureren tot een romige saus. Je maakt dus geen traditionele bechamelsaus, wat je lasagne niet alleen dat tikkeltje anders maakt maar ook nog eens extra gezond. Je gebruikt verse lasagnebladen en werkt af met smaakvolle belegen kaas.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd
45 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

300 g

Bloemkool

175 g

Champignons

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuks

Lasagnebladen

(BevatEi,Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

3 el

Bloem

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden/ per gerecht
Energie (kJ)2870.224 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten62 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom
Ovenschaal
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de champignons in plakken.

2

Smelt de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

3

Meng ondertussen in een kom de bloem met een scheutje koud water tot pap. Roer dit na het pureren door de bloemkoolsaus. Voeg de champignons, tijm en ⅓ deel van de belegen kaas toe aan de saus en breng, afgedekt, aan de kook. Laat nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

5

Bedek de bovenste lasagnebladen met een laatste laagje saus en bestrooi met de overige belegen kaas.

6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is. Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.

Probeer deze recepten ook eens

Conchiglie met rode pesto en feta
20 minuten

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

855 kcal20 minuten

Orzo met romatomaten en gruyère

Orzo met romatomaten en gruyère

Met courgette, pijnboompitten en rozemarijn

588 kcal35 minuten

Krieltjes met gekruid rundergehakt
25 minuten

Krieltjes met gekruid rundergehakt

Met groenten en rode pesto

822 kcal25 minuten

Italiaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

Met beestenboelpasta en knapperig kaas-ciabatta

699 kcal30 minuten

Casarecce met kipgehakt in roomsaus
20 minuten

Casarecce met kipgehakt in roomsaus

Met spinazie en cherrytomaatjes

742 kcal20 minuten

Bietenrisotto met feta en munt

Bietenrisotto met feta en munt

Met veldsla en walnoten

658 kcal40 minuten

Orzo met garnalen en venkel
25 minuten

Orzo met garnalen en venkel

Met provolone

609 kcal25 minuten

Platbroodpizza met groene pesto
20 minuten

Platbroodpizza met groene pesto

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

793 kcal20 minuten

Risotto van orzo met paddenstoelen
25 minuten

Risotto van orzo met paddenstoelen

Met kruidenkaas en verse basilicum

612 kcal25 minuten