Lasagne met champignon-roomsaus

Lasagne met champignon-roomsaus

Een romige saus met onzichtbare bloemkool en geurige tijm

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 968 beoordelingen
Lees meer

In dit recept ga je bloemkool pureren tot een romige saus. Je maakt dus geen traditionele bechamelsaus, wat je lasagne niet alleen dat tikkeltje anders maakt maar ook nog eens extra gezond. Je gebruikt verse lasagnebladen en werkt af met smaakvolle belegen kaas.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

300 g

Bloemkool

175 g

Champignons

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuks

Lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Bloem

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2870.224 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten62 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijd de bloemkool.
Snijd de bloemkool.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de champignons in plakken.

2

Smelt de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Voeg de champignons toe.
Voeg de champignons toe.
3

Meng ondertussen in een kom de bloem met een scheutje koud water tot pap. Roer dit na het pureren door de bloemkoolsaus. Voeg de champignons, tijm en ⅓ deel van de belegen kaas toe aan de saus en breng, afgedekt, aan de kook. Laat nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

Maak de lasagne.
Maak de lasagne.
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

Bestrooi met de overige belegen kaas.
Bestrooi met de overige belegen kaas.
5

Bedek de bovenste lasagnebladen met een laatste laagje saus en bestrooi met de overige belegen kaas.

6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is. Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.