BestellenCadeaubon
Lasagne met champignon-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met champignon-roomsaus

Lasagne met champignon-roomsaus

Een romige saus met onzichtbare bloemkool en geurige tijm

In dit recept ga je bloemkool pureren tot een romige saus. Je maakt dus geen traditionele bechamelsaus, wat je lasagne niet alleen dat tikkeltje anders maakt maar ook nog eens extra gezond. Je gebruikt verse lasagnebladen en werkt af met smaakvolle belegen kaas.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Bloemkool

100 gram

Champignons

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Bloem

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2870 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom
Ovenschaal

Instructies

Snijd de bloemkool.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de champignons in plakken.

2

Smelt de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Voeg de champignons toe.
3

Meng ondertussen in een kom de bloem met een scheutje koud water tot pap. Roer dit na het pureren door de bloemkoolsaus. Voeg de champignons, tijm en ⅓ deel van de belegen kaas toe aan de saus en breng, afgedekt, aan de kook. Laat nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

Maak de lasagne.
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

Bestrooi met de overige belegen kaas.
5

Bedek de bovenste lasagnebladen met een laatste laagje saus en bestrooi met de overige belegen kaas.

6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is. Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.