Skip to main content
Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool
Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Met romige labne uit het Midden-Oosten

3.7
(3,8 k)

Van oorsprong is gyros gemaakt van varkensvlees. Maar wij vinden de variant gemaakt van kip nog lekkerder. In Griekenland eet je gyros uit een pitabroodje met tzatziki. Maar labne, een yoghurtdip uit het Midden-Oosten, smaakt ook goed bij deze kruidige gyros. Handig: door de voorgesneden groenten ben je sneller klaar.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1 cc

Graines de cumin moulues

110 g

Gyros de poulet

Salade iceberg

Chou rouge et carotte

(Peut contenir : Céleri)

50 g

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

3

Mini-pains pita

(Contient: Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre de vin blanc

½ cc

Miel

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories685 kcal
Énergie (kJ)2866 kJ
Graisses33 g
Graisses saturées10 g
Glucides67 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines35 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts
Bol à salade

Instructions

Snipper de ui.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden). Snipper de ui.

Bak de kipgyros.
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het komijnpoeder 1 minuut. Voeg de olijfolie en kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de ui toe en bestrooi met peper en zout.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

Meng de salade met de dressing.
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de ijsbergsla met de mix van rodekool en wortel en de dressing in een saladekom.

Verdeel de pitabroodjes over de borden.
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de labne, kipgyros en salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes