Skip to main content
Auberginecurry met groene peper en cashewnoten
Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Met geurige kruiden en romige kokosmelk

3.5
(462)

De groene peper is minder rijp en hierdoor milder dan de rode peper. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de peper, hoe scherper deze is. Kleine groene pepertjes kunnen dus ook erg heet zijn!

Tags:
Épicé
Allergènes:
Céleri
Moutarde
Arachides
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

85 g

Riz basmati

½

Oignon

¼

Piment vert

¼ cm

Gingembre frais

¼

Citron vert

¾

Aubergine

75 ml

Lait de coco

1 cc

Curry en poudre

(Contient: Céleri, Moutarde)

15 g

Noix de cajou grillées

(Contient: Arachides, Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

¼

Bouillon de légumes

½ cc

Cassonade

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories665 kcal
Énergie (kJ)2782.4 kJ
Graisses25 g
Graisses saturées11 g
Glucides91 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines15 g

Ustensiles

Poêle
Grande poêle
Assiette

Instructions

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groene peper
2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Fruit de ui, groene peper en gember
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, groene peper en gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de kokosmelk en 50 ml water per persoon in de pan, voeg het bouillonblokje en de suiker toe en roer door tot de currykruiden goed verdeeld zijn.

Voeg de courgette toe
4

Voeg de aubergine en limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.

5

Voeg in de laatste minuut een ½ el limoensap per persoon toe aan de curry en breng op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht
6

Verdeel de rijst en curry over de borden. Garneer met de cashewnoten en besprenkel de maaltijd naar smaak met extra limoensap.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes