Krokante garnalen met zoet-pikante chilisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante garnalen met zoet-pikante chilisaus

Krokante garnalen met zoet-pikante chilisaus

met knoflookrijst en zoetzure groenten

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergenen:
Tarwe
•Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ bosje(s)

Radijs

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3092 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten95.5 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels9.2 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Lepel
•Saladekom
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe. Breng aan de kook, verlaag dan het vuur kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Haal de pot van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
Zoetzuur maken
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en schep de zadenlijsten eruit. Snijd vervolgens in halve maantjes.
  • Verwijder de radijsbladeren en snijd de radijsjes in dunne schijfjes.
  • Snijd de citroen in 6 partjes en pers 2 citroenpartjes per persoon uit boven een saladekom. Voeg het suiker en de wittewijnazijn toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer en radijsjes toe. Schep goed om. 
  • Houd apart in de koelkast tot serveren. Schep af en toe om.
Garnalen bereiden
3
  • Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Meng de garnalen op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el zonnebloemolie per persoon.
  • Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en meng goed zodat de garnalen rondom bedekt zijn.
  • Bak de garnalen 12 - 14 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Serveren
4
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Serveer de krokante garnalen met de rijst en de zoetzure groeten.
  • Strooi het achtergebleven kokos-pankomengsel over de rijst en besprenkel met de zoet-pikante chilisaus.
  • Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de overige citroenpartjes.