Skip to main content
Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto
Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto

Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto

met Italiaanse groenten en verse peterselie

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze in de schil kookt?

Labels:
Familie
Makkelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

200 gram

Italiaanse groentemix

40 gram

Rode pesto

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)880 kcal
Energie (kJ)3682 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers8 g
Vezels10 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het gekruide rundergehakt 3 - 4 minuten. Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 - 6 minuten.

Pesto toevoegen
3

Voeg de krieltjes en de rode pesto toe aan de hapjespan. Schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Italiaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

Met beestenboelpasta en knapperig kaas-ciabatta
Spaghetti bolognese met groente en zonnebloempitten

Spaghetti bolognese met groente en zonnebloempitten

Beestenboelpasta met tomatensaus en kruidenkaas

Beestenboelpasta met tomatensaus en kruidenkaas

Vrolijk eten op een drukke dag
Victoriabaars met Italiaanse groentemix

Victoriabaars met Italiaanse groentemix

À la tapenade de tomates et aux fusilli complets
Italiaanse aardappelschotel met rode pesto en hazelnoten

Italiaanse aardappelschotel met rode pesto en hazelnoten

Avec du pesto rouge et des noisettes
Visschnitzel met pesto-groenten en krieltjes

Visschnitzel met pesto-groenten en krieltjes

Un plat qui mettra tout le monde d’accord !
Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Vis-koolrabipakketje

Vis-koolrabipakketje

Met gebakken krieltjes en frisse salade
Zomerse salade van gerookte kip, paprika en krieltjes

Zomerse salade van gerookte kip, paprika en krieltjes

Lauwwarme salade met gebakken perzik, geitenkaas, krieltjes, courgette en pijnboompitten

Lauwwarme salade met gebakken perzik, geitenkaas, krieltjes, courgette en pijnboompitten

Avec du chèvre, des grenailles, de la courgette et des pignons de pin
Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Met lauwwarme salade van krieltjes, peultjes en linzen
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Met gemengde sla en honing
Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Ovenkrieltjes met kip en groene pesto

Met sperziebonen
Kippendijstukjes met bospaddenstoelenpesto

Kippendijstukjes met bospaddenstoelenpesto

Met krieltjes, rode paprika en spinazie
Dillekrieltjes met gebakken dorade

Dillekrieltjes met gebakken dorade

Met bloedsinaasappel-venkelsalade en dragon
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

Met knoflookkrieltjes en broccoli
Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Met aardpeer en krieltjes
Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Met krieltjes en little gem
Citroen-tijmkipfilet uit de oven

Citroen-tijmkipfilet uit de oven

Met gebakken krieltjes en snijbonen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes