Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

FLAG: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat - zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2657 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitaminen. Vitamine B6 en B11 bijvoorbeeld - deze dragen bij aan je energieniveau en vitamine C zorgt weer voor een sterke weerstand.

Kipfilet bakken
2
  • Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat ze afkoelen (zie TIP).
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Warme krieltjes nemen alle mayonaise op wanneer je ze mengt - laat ze daarom goed afkoelen.

Krieltjessalade maken
3
  • Laat de mais uitlekken.
  • Snipper de sjalot heel fijn (zie TIP).
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

Tip: Later doe je de sjalot rauw bij de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten in een koekenpan met wat olijfolie.

Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot, mais en reepjes kipfilet toe aan de kom met de dressing. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën, maar ook weinig verzadigd vet en zout bevat? Daarnaast zit het wel vol groente en vezels. Lekker in balans dus!