HelloFresh
topBanner
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Balans
Lees meer

.

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Krieltjes

2 stuks

Kipfilet met mediterraanse kruiden

75 g

Mais in blik

1 stuks

Sjalot

125 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Komkommer

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat ze afkoelen (zie TIP).Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

3

Laat de mais uitlekken.Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

4

Snijd de kipfilet in reepjes.Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot, mais en reepjes kipfilet toe aan de kom met de dressing. Meng en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de krieltjessalade over de borden.