Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes

Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes

met cherrytomaten, komkommer en mais

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)494 kcal
Energie (kJ)2066 kJ
Vetten26.6 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels10.1 g
Eiwitten8.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Aardappelen zijn super gezond! Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze eerste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor. zie ffact

Kipfilet bakken
2
  • Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat ze afkoelen. (zie TIP)
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2-3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4-5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Warme krieltjes zullen alle mayonaise opnemen wanneer je ze mengt. Daarom is het belangrijk dat je ze goed laat afkoelen.

Krieltjessalade maken
3
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Snipper de sjalot heel fijn (zie TIP).
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

Tip: Later doe je de sjalot rauw bij de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten in een koekenpan met wat olijfolie.

Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot, maïs en reepjes kipfilet toe aan de kom met de dressing. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels. Lekker in Balans dus!