Knapperige kokoskip met currygroenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige kokoskip met currygroenten

Knapperige kokoskip met currygroenten

Met zilvervliesrijst

Door de kipstukjes te paneren met kokos krijgt de kip een krokant korstje en een bijzondere smaak. Zo maak je zelf kokos-kipnuggets. Je maakt er een volwaardige maaltijd van met gewokte groenten en zilvervliesrijst.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfilethaasjes

25 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

85 gram

Zilvervliesrijst

200 gram

Groentemix: spitskool, paksoi en gele peen

½ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3703 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 1/2 bij 2 cm.

Kip paneren
2

Kluts het ei met een vork in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Strooi de kokosrasp in een ander diep bord. Paneer de kipstukjes door ze eerst door het ei en daarna door de kokosrasp te halen.

Rijst koken
3

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Kip bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukjes kip in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag en bak nog 5 – 7 minuten, of totdat ze gaar zijn. Keer regelmatig om.

Wokken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de mix van spitskool, paksoi en gele peen toe en wok 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst, currygroenten en kokoskip over de borden.