Kipshoarma met tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met tabouleh

Kipshoarma met tabouleh

Met bulgur, tomaat, bladpeterselie en citroen

Shoarma doet misschien aan fastfood denken en dat is het in zekere zin ook, want dit gerecht staat vliegensvlug op tafel. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken, die bestaat uit bulgur, tomaten en peterselie, met een dressing van olijfolie en citroen - lekker fris naast het gekruide vlees.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

200 gram

Sperziebonen

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

100 gram

Kipshoarma

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3347 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels20 g
Eiwitten37 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

•Snijplank
•Dunschiller
•Hapjespan
•Koekenpan
•Bord

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in drie gelijke stukken. • Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

Bulgur koken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan. • Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 â€“ 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 – 10 minuten.

Kipshoarma bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 – 8 minuten. • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Breng de yoghurt op smaak met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. • Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. • Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.