Skip to main content
Kipshoarma met couscoussalade
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met pitabroodjes en knoflooksaus

4.1
(916)

Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam, omdat je hem met volkorencouscous maakt.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Ei
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)

120 gram

Kipshoarma

2 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

50 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3996 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Oven
Koekenpan
Snijplank
Dunschiller

Instructies

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

Shoarma en broodjes bakken
2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pitabroodjes 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.

Snijden, hakken en mengen
3

• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pitabroodjes over de borden. • Laat iedereen zelf de pitabroodjes vullen met de kipshoarma, de gemengde sla en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders