Kipfilet met pestoroomsaus en aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met pestoroomsaus en aardappelpartjes

Kipfilet met pestoroomsaus en aardappelpartjes

met Italiaanse kaas en groene groenten

Pesto en kip is een bewezen topcombinatie. In dit recept verwerk je de pesto in een romige saus die dit gerecht favoriet maakt bij iedereen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Kipfilet

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3419 kJ
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten61.5 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels12.4 g
Eiwitten40.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Kipfilet bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog 5 - 8 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en courgette 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen afmaken
5

Haal de aardappelpartjes uit de oven en bestrooi met de kaas. Bak nog 3 minuten in de oven, of tot de kaas krokant is.

Serveren
6

Verdeel de kipfilet met pestosaus over de borden. Serveer met de groenten en de aardappelpartjes.