Skip to main content
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes en haricots verts

4.5
(133)

Hollandaisesaus is een rijke saus op basis van boter die waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in Frankrijk. De naam verwijst naar de Nederlanders omdat de saus voor het eerst populair werd in de Franse keuken na een diplomatiek verbond met Nederland!

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Riche en protéines
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Mini-romatomaten

150 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2902 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten43.1 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels12.4 g
Eiwitten37.3 g
Zout1.1 g
Potassium718 mg
Calcium112 mg
Iron1.6 mg
Ovenschaal
Pan met deksel
Diep bord
Koekenpan met deksel
Steelpan

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Schenk een bodempje water in een pot met deksel.
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en voeg samen met een snuif zout toe aan de pot. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel met koud water. 
  • Voeg de haricots verts en mini-romatomaten toe aan een ovenschaal samen met 2/3 van de olijfolie.
  • Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Rooster 15 minuten in de oven.
Kip bakken
2
  • Marineer de kipfilet in een diep bord met de Siciliaanse kruidenmix en overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg de rozemarijn toe. Bak, zonder deksel, nog 5 minuten.
Saus verwarmen
3
  • Verwarm de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus en roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Schep de geroosterde groenten ernaast.
  • Snijd de kipfilet in sneetjes en serveer met de hollandaisesaus.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders