HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Met Sesamkorst En Geroosterde Groenten
topBanner
Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

Lees meer

De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:FamiliePopulair
Allergenen:EiSesamzaadGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

150 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

20 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kipfilethaasjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

2 tl

Sambal

2 el

Bloem

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3355 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten43 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en de paprika en wortel in reepjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

2

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

3

Pak 3 diepe borden. Meng in het eerste bord de bloem met een snuf zout. Kluts in het tweede bord met een vork 1/2 ei per persoon. Meng de sesamzaadjes met panko, peper en zout in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip vervolgens door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.

5

Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.

6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.