Skip to main content
Kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus
Kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

Kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

met gekleurde wortel, aardappel en peultjes met parmigiano reggiano

Ontdek elke week een Bourgondisch recept. Kook samen de sterren van de hemel, dek de tafel en geniet van een mooi stuk vlees met drie lekkere bijgerechten. In dit recept is aan alle smaken is gedacht. De zelfgemaakte uien-rozemarijnjus is naast hartig ook licht pikant door de uienchutney. Lekker als tegenhanger van de zoete cranberry's in de kalkoenrollade. Om het feestje compleet te maken strooi je parmigiano reggiano over de peultjes.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Ei
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

50 gram

Peen

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

50 gram

Paarse wortel

50 gram

Gele wortel

150 gram

Kalkoen met serranoham en cranberryvulling

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pikante uienchutney

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

100 gram

Peultjes

15 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

150 ml

Runderbouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)4552 kJ
Energie (kcal)1088 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels12 g
Eiwitten43 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat
Bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Kleine kom
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de wortelen af. Halveer ze in de breedte en snijd vervolgens in dunne partjes. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.

Bakken
2

Meng de wortel en aardappel in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 40 – 45 minuten in de oven. Schep tussendoor om.

Rollade aanbraden
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalkoenrollade in 4 – 8 minuten rondom bruin op hoog vuur. Leg de rollade in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte van de rollade, 20 tot 30 minuten mee. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.

Jus maken
4

Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en het overige takje rozemarijn toe aan de pan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte.

Peultjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de peultjes 6 – 8 minuten, of totdat de peultjes beetgaar zijn. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Haal de peultjes uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de peultjes.

Serveren
6

Leg de kalkoenrollade op een schaal en snijd hem in plakken. Haal het takje rozemarijn uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart. Schep de aardappelen en wortel in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen. Serveer met de peultjes en met de mayonaise in een apart schaaltje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

met een extra grote salade, tomatensalsa en basilicummayonaise
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Hamburger met Italiaanse twist

Hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille
Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

met brioche broodje, aardappeltjes uit de oven en een salade
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

geserveerd met peultjes, peen en aardappelpuree
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten
Bulgurbowl met boerenworst

Bulgurbowl met boerenworst

met geroosterde groenten en Midden-Oosterse dressing
Meerzadenvisschnitzel met doperwten en worteltjes

Meerzadenvisschnitzel met doperwten en worteltjes

met aardappelen en jus
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Burger op z'n Aziatisch met zoete kippendij

Burger op z'n Aziatisch met zoete kippendij

met appelsiensalade, frietjes en limoenmayonaise
Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

Old Amsterdam kaasburger met gebakken patatjes

met romige komkommer-appelsalade
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

met ovenfriet en frisse komkommersalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla