Skip to main content
Geglaceerde beenham

Geglaceerde beenham

met glazuur van honing en cranberry

Met deze beenham zet je een ware eye-catcher op tafel. De beenham heeft een krokante buitenkant door de honing en en cranberrychutney die een gekarameliseerd laagje vormen. De kruidige beenham combineer je met een romige puree, knapperige groene groenten en een frisse salade.

Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten)

½ el

Honing

1 snufje

Nootmuskaat

¾ tl

Gemalen kaneel

20 gram

Cranberrychutney

20 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)518 kcal
Energie (kJ)2165 kJ
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten28 g
waarvan suikers24 g
Vezels1.7 g
Eiwitten44.8 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Rasp
Steelpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Beenham bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de beenham ongeveer 1 cm schuin in aan de bovenkant. Doe dit ook omgekeerd zodat er een ruitjespatroon ontstaat.
  • Leg 1/2 el roomboter per persoon in een ovenschaal en leg de beenham erbovenop. Bak de beenham 12 - 15 minuten in de oven.
Glazuur maken
2
  • Smelt 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middellaag vuur. Voeg de cranberrychutney en per persoon: 1 1/2 tl honing, 1/2 el basterdsuiker, 1 mespuntje kaneel en 1 tl zwarte balsamicoazijn toe.
  • Rasp de nootmuskaat fijn en voeg 1 mespuntje per persoon toe aan de steelpan. Laat 2 - 3 minuten sudderen, of tot de suiker is gesmolten en er een stroperige massa ontstaat.
Beenham bakken
3
  • Haal de beenham uit de oven en schenk het glazuur eroverheen (zie Tip 1).
  • Laat de beenham 15 - 18 minuten verder bakken in de oven. Haal halverwege uit de oven en bestrijk de beenham met het glazuur dat onderin de ovenschaal ligt. Gebruik hiervoor een kwastje of lepel. Bak de beenham daarna verder.
  • Zet de beenham de laatste 3 - 4 minuten bovenin de oven zodat de bovenkant bruin kleurt (zie Tip 2).

Tip: Tip 1: Houd de beenham vanaf deze stap goed in de gaten om te zien of hij niet te snel gaart. Tip 2: Heeft jouw oven een grillstand? Zet de oven dan op grillstand en bak 3 - 4 minuten.

Jus maken en serveren
4
  • Haal de beenham uit de oven. Voeg al het bakvocht dat onderin de ovenschaal ligt en per persoon: 1/2 el mosterd en 1/2 el wittewijnazijn toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde jus.
  • Proef de jus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de beenham in plakken. Leg de beenhamplakken op een grote schaal in het midden van de tafel en serveer met de sinaasappelpartjes. Serveer de jus in een kleine kom ernaast.
  • Serveer met de bijgerechten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met patatjes, hummus en tomatensalade
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus