Italiaanse soep met gepocheerde kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse soep met gepocheerde kipfilet

Italiaanse soep met gepocheerde kipfilet

met parelgerst, basilicumcrème en kaas

Parelgerst (of gort) ontstaat door het harde velletje van gerstkorrels af te slijpen. De gerst wordt als het ware gepolijst als een parel.

Allergenen:
Gerst
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Kipfilet

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Laurierblad

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)526 kcal
Energie (kJ)2200 kJ
Vetten19.3 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels9.9 g
Eiwitten35.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

•Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een soeppot of grote pot met deksel. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak 3 - 4 minuten mee. 

Kip pocheren
3

Weeg de parelgerst af. Voeg per persoon: 1/2 bouillonblokje en 350 ml water toe aan de soeppot en breng aan de kook (zie Tip 1). Voeg het laurierblad, de parelgerst en de kipfilet toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Je pocheert nu de kip in de soep (zie Tip 2). Controleer of de kipfilet gaar is en haal hem uit de soep. Kook de kipfilet langer indien nodig. 

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.

Tip 2: Pocheren is het garen van een ingredient in vocht. Hiervoor heb je geen vet nodig. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep.

Soep koken
4

Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de soep en laat nog 10 - 15 minuten koken met het deksel op de pot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Kip plukken
5

Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein of gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal het laurierblad uit de soep. Verdeel de soep in een diep bord en garneer met de geplukte kipfilet, de basilicumcrème en de kaas.