Indonesische soto met een gekookt ei, peultjes en rijstvermicelli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische soto met een gekookt ei, peultjes en rijstvermicelli

Indonesische soto met een gekookt ei, peultjes en rijstvermicelli

Avec des vermicelles de riz

Deze soep dien je anders op dan andere soepen. Je vult namelijk de kommen met de groenten en giet deze over met bouillon. Ieder kan dan zelf naar wens de peultjes , ei, ui en sambal toevoegen. Tip: dit gerecht is extra lekker met een lepeltje sambal.

Labels:
Caloriebewust
•Eet mij eerst
•Veggie
Allergenen:
Eieren
•Gluten
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Rijstvermicelli

175 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

125 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1916 kJ
Energie (kcal)458 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels9 g
Eiwitten17 g
Zout7.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Steelpan
•Hapjespan
•Kom
•Wok

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en houd warm tot serveren. Snijd de rode ui in halve ringen, schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Ei koken
2

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel het ei en snijd het ei doormidden.

Koken
3

Breek de rijstvermicelli kleiner en kook in de pan met deksel met bouillon, afgedekt, 4 minuten op middellaag vuur. Giet af en bewaar apart.

Bakken
4

Verhit ondertussen in een wok of hapjespan de zonnebloemolie en bak de rode ui, gember en rode peper 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en doe in een kom. Zet de wok of hapjespan terug op het vuur. Voeg de oosterse groentemix met de sojasaus toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
5

Verdeel de oosterse groentemix over de soepkommen. Zet het vuur hoog en bak in dezelfde pan de peultjes 3 minuten.

Serveren
6

Giet de bouillon over de de oosterse groentemix in de kommen en zet de overige ingrediënten op tafel. Laat ieder naar wens de soep vullen met het ei, de gebakken rode ui, peultjes , rijstvermicelli en sambal.