topBanner
Indiase curry met venkel en mais

Indiase curry met venkel en mais

met zilvervliesrijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

Lees meer

In dit recept maak je zelf de currypasta met verse ingrediënten. Niets ingewikkelds aan en je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Labels:Veggie
Allergenen:MosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode ui

2 cm

Verse gember

2 cm

Verse kurkuma

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 stuk(s)

Venkel

5 gram

Verse koriander

2 tl

Geel mosterdzaad

(BevatMosterd)

1 bakje(s)

Tomatenpuree

170 gram

Zilvervliesrijst

250 ml

Kokosmelk

1 blik(ken)

Mais in blik

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4132 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten131 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels13 g
Eiwitten18 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

3

Kook ondertussen de zilvervliesrijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Schud de kokosmelk goed en voeg toe aan de hapjespan. Laat eventuele klontjes in de kokosmelk smelten in de curry. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.

6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.