Skip to main content
Griekse yoghurt met geroosterde druiven
Griekse yoghurt met geroosterde druiven

Griekse yoghurt met geroosterde druiven

Met krokant rozijnenbrood en citroentijm

Citroentijm heeft een subtiele tijmsmaak met een ondertoon van, jawel, citroen. Door de rode druiven in dit dessert te roosteren, krijgen ze een rijke, zoete smaak die goed tot zijn recht komt in combinatie met de frisse Griekse yoghurt en citroentijm.

Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

bosje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevatten: Selderij)

gram

Rode pitloze druiven

stuk(s)

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

(Bevat: Gluten, Noten)

ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

tl

Honing

el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

Energie (kJ)2042 kJ
Energie (kcal)488 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers54.7 g
Vezels5 g
Eiwitten11 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Meng in een ovenschaal de rode druiven met de honing en de citroentijm. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.

2

Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het rozijnenbrood in de lengte doormidden, en vervolgens in kleine blokjes. Bak de blokjes rozijnenbrood in de koekenpan in 10 – 12 minuten krokant.

3

Verdeel de Griekse yoghurt over de kommetjes of glaasjes en strooi het rozijnenbrood erover. Garneer met de geroosterde rode druiven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Orzo met broccoli en pecorino

Orzo met broccoli en pecorino

met verse citroentijm en zonnebloempitten
Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

met broccoli, pecorino en verse citroentijm
Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei

Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei

Parfait pour se réchauffer
Risotto met buffelmozzarella en broccoli

Risotto met buffelmozzarella en broccoli

met prei, pecorino en citroentijm
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden

Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden

Avec l’onctuosité de la mozzarelle de bufflonne et le sucré du pain aux raisins et aux noix
Gepocheerde kabeljauw met krieltjes

Gepocheerde kabeljauw met krieltjes

Met salie-hazelnootboter, courgette en tomatensalade
Wortel-pastinaaksoep met noten-rozijnenbrood

Wortel-pastinaaksoep met noten-rozijnenbrood

Un ensemble « mélodieux » grâce aux pommes de terre Melody
Romige spaghetti integrale met makreel

Romige spaghetti integrale met makreel

Met tomaat en courgette
Griekse orzo met kippendijfilet en feta

Griekse orzo met kippendijfilet en feta

Met verse citroentijm
Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

met Parmigiano Reggiano, citroentijm en geroosterd amandelschaafsel
Geroosterde rode druiven met citroentijm

Geroosterde rode druiven met citroentijm

Met krokant rozijnenbrood en Griekse yoghurt
Griekse yoghurt met frambozensaus

Griekse yoghurt met frambozensaus

Met kaneel en geroosterde walnoten
Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Orzo met geroosterde bloemkool en bimi

Met verse citroentijm en geschaafde amandelen
Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt

Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt

Wat mosterd zorgt voor extra pit
Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

Caserecce integrale met warmgerookte zalmsnippers en citroentijm

Met een unieke soort courgette
Spaghetti al limone met panko

Spaghetti al limone met panko

met spruiten en courgette
Vispakketje van heekfilet met citroentijm en gebakken aardappelen

Vispakketje van heekfilet met citroentijm en gebakken aardappelen

Pitabroodjes met kruidige kipshoarma en bataat-frietjes

Pitabroodjes met kruidige kipshoarma en bataat-frietjes

Lekker fris met Griekse yoghurt
Warme appel-havermoutkruimel

Warme appel-havermoutkruimel

Met Griekse yoghurt

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rode kool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel