Skip to main content
Mediterraanse familieavond: pita's met varkensgehaktballetjes
Mediterraanse familieavond: pita's met varkensgehaktballetjes

Mediterraanse familieavond: pita's met varkensgehaktballetjes

zelf samenstellen, samen genieten!

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat: Gluten, Tarwe)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Tzatziki

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

65 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Maiszetmeel [of bloem]

1 tl

Rodewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3822 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten55.8 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels7.7 g
Eiwitten35.6 g
Zout3.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium542.3 mg
Calcium36 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom het gehakt, de mayonaise, het maiszetmeel, de Griekse kruidenmix (let op: dit ingrediëntkan snel overheersend worden! Weeg zorgvuldig af en gebruik naarsmaak) en de knoflook.
Gehaktballetjes maken
2
  • Vorm het gehakt in 4 gehaktballetjes per persoon.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui 2 - 3 minuten, of tot rondom bruin.
  • Verlaag het vuur en dek de pot af met het deksel.
  • Bak 5 - 6 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Afmaken
3
  • Bak de pita's 4 - 6 minuten.
  • Halveer de mini-romatomaten en snijd de tomaat in blokjes. Voeg beide toe aan een saladekom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de oregano en de rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Serveer
4
  • Snijd de komkommer en verkruimel de kaas erboven.
  • Serveer alle ingrediënten apart en laat iedereen zelf de pita's vullen, of vul de pita's direct en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders