Dit pastagerecht krijgt zijn smaak door de groene pesto. Deze heet voluit groene pesto Genovese, omdat de saus in de Italiaanse stad Genua is ontstaan. De pesto is afkomstig van onze leverancier Kitchen on a Mission en past goed bij de gigli. Je kunt op ons blog meer lezen over deze lelievormige pastasoort.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
200 g
Haricots verts
90 g
Gigli
1 pièce(s)
Gousse d'ail
100 g
Émincé de cuisse de poulet
40 g
Pesto
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de sperziebonen en gigli.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen en gigli, 8 - 10 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijfiletreepjes toe en roerbak in 3 - 4 minuten goudbruin.
Voeg daarna de sperziebonen, gigli en groene pesto toe aan de wok of hapjespan met kippendijfilet en roer door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gigli over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.