HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGewokte Biefstuk Met Sesam Basmatirijst
topBanner
Gewokte biefstuk met sesam-basmatirijst

Gewokte biefstuk met sesam-basmatirijst

Met oosterse groenten

Lees meer

Dit lekkere recept voor gewokte biefstuk met sesam-basmatirijst valt vast en zeker in de smaak. Alvast veel kookplezier en laat het gerecht je smaken!

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen:SesamzaadGlutenbevattende granenSojaVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Biefstukreepjes

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

170 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

400 gram

Oosterse groentemix

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2870 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Rooster 2/3 van het sesamzaad 1 minuut op middelhoog vuur in een pan met deksel. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit vervolgens in dezelfde pan de helft van de zonnebloemolie. Voeg de rijst toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Laat daarna zonder deksel uitstomen en meng het geroosterde sesamzaad er door.

3

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Maak een saus van de rode peper, sojasaus, vissaus, witte wijnazijn, honing en 2 el water per persoon (zie tip).

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan. Wacht tot de roomboter goed heet is en roerbak dan de biefstukpuntjes 1 – 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

5

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de groentemix, gember en knoflook 2 minuten op hoog vuur. Voeg de saus toe, roerbak nog 1 – 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de biefstukpuntjes met eventueel vrijgekomen vocht toe en bak nog 30 seconden

6

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met het overige ongeroosterde sesamzaad en serveer met de rijst.