Gevulde paprika's met orzo en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika's met orzo en pecorino

Gevulde paprika's met orzo en pecorino

met prei en een frisse tomaat-komkommersalade

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? (Het juiste antwoord is: vitamine C)

Labels:
Veggie
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Rode paprika

70 gram

Orzo

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 gram

Geraspte pecorino DOP

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)556 kcal
Energie (kJ)2324 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18 g
Vezels9 g
Eiwitten14 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water. Je kunt er ook voor kiezen om bij stap 5 de helft van de pecorino te gebruiken.

Paprika bakken
2

Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika's erbij. Bak de paprika's 10 - 15 in de oven.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en de slamix toe.

Vulling afmaken
5

Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.