Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Met oventosti's en zure room

Beoordeeld met 3.5 / 4
Lees meer

Tomatensoep met een tosti is een klassieke combinatie uit de Amerikaanse keuken. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Ook de tosti maak je in de oven en in plaats van boterhammen maak je het met een knapperige baguette.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

4 stuks

Tomaat

2 stuks

Rode paprika

2 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Meerzadenbaguette

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad)

50 g

Belegen kaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3489 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels16 g
Eiwitten23 g
Zout4.1 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Ovenschaal
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
InstructiesPDF
Instructies
snijdensnijden
snijdensnijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof.

ovenoven
ovenoven
2

Doe de tomaat, paprika, rode ui, knoflook en gescheurde basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.

ovenoven
ovenoven
3

Snijd ondertussen de baguette in de lengte doormidden. Leg de ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bereid ook de bouillon.

bakkenbakken
bakkenbakken
4

Bak de broodjes, nadat je de groenten uit de oven hebt gehaald, 5 – 7 minuten in de oven.

staafmixerstaafmixer
staafmixerstaafmixer
5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

serverenserveren
serverenserveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en de overige basilicum. Serveer met de oventosti's.