topBanner
Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade

Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade

met een komkommer-koolsla met munt en pecannoten

Lees meer

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Labels:InspiratieBalans
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Zoete aardappel

140 g

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

1 stuks

Appel

10 g

Verse munt en bieslook

1 stuks

Sjalot

100 g

Rodekool, witte kool en wortel

100 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Pecannoten

(BevatNoten)

1 stuks

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2552 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Aluminiumfolie
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Scheur per persoon één vel aluminiumfolie af van 30 bij 30 cm. Leg de zoete aardappelblokjes erop en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 35 - 40 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.

2

Laat de tonijn uitlekken. Snijd de appel in kleine blokjes en snijd of knip de bieslook fijn. Snipper de sjalot.

3

Meng in een kom per persoon: 1/2 tl mosterd met 1/2 tl honing. Voeg vervolgens de sjalot, de zure room, de tonijn, de appel en 2/3 van de bieslook toe. Voeg peper en zout toe naar smaak en zet opzij.

4

Snijd de komkommer in blokjes. Hak de pecannoten grof. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer, pecannoten, munt en de kool-wortelmix toe aan de saladekom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de pakketjes met zoete aardappel uit de oven wanneer ze gaar zijn. Maak de pakketjes open en verdeel zoete aardappel over de borden. Verdeel de tonijnsalade over de zoete aardappel.

6

Strooi de rest van de bieslook over het gerecht. Serveer de komkommer-koolsla erbij.