Skip to main content
Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade
Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade

Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade

Met rucola en pruimtomaat

Vive la France! Waan je met de rijke smaken van dit gerecht in een Franse bistro. Wij hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, met als resultaat een heerlijk malse kip. Door de linzen met de vinaigrette te mengen wanneer ze nog warm zijn, komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Noten
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Groene linzen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

¼ stuk(s)

Sjalot

20 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

¼ el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3397 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels15 g
Eiwitten44 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Meng de groene linzen met de bouillon in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af en laat goed uitstomen.

Tomaten roosteren
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes van 2 cm. Meng de blokjes tomaat in een ovenschaal met de olijfolie en de gedroogde tijm. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 20 – 22 minuten in de oven.

Kippendij in de oven
3

Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met aluminiumfolie, zet de bakplaat hoog in de oven en bak de laatste 15 minuten mee met de tomaat, of tot het huidje bruin en krokant is.

Vinaigrette maken
4

Hak de geroosterde hazelnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Snipper ondertussen de sjalot. Meng in een kleine kom de rodewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd tot een dressing. Roer de sjalot erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de vinaigrette en de tomaat toe aan de pan met groene linzen en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep de groene linzen met tomaat erop. Leg de gekonfijte kippendij erop en bestrooi met de hazelnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

met buffelmozzarella, champignons en rucola
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade
Veggie + Protein - Platbroodpizza met gehakt als extra

Veggie + Protein - Platbroodpizza met gehakt als extra

met champignons, mozzarella en rucola
Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade
Veggie + protein - Farfalle met doradefilet als extra

Veggie + protein - Farfalle met doradefilet als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Enchilada's met een Italiaanse twist

Enchilada's met een Italiaanse twist

met geraspte kaas en salade
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Romige ragù bianco met rundergehakt

Romige ragù bianco met rundergehakt

met penne, courgette en champignons
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met volkoren tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote scampi's met verse tagliatelle

Grote scampi's met verse tagliatelle

in pikante tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en knapperige witloofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met lente-ui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselder