Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
met sperziebonen en taugé
Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
8 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevatten Gluten, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
40 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
4 stuk(s)
Lente-ui
50 gram
Sojascheuten
⅔ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
300 gram
Sperziebonen
2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Tarwe, Soja Kan bevatten Schaaldieren)
2 stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel.
- Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af en spoel kort met water.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
- Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
- Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de gomasio toe.
- Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
- Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.