Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

met sperziebonen en taugé

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Tarwe, Eieren)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Lente-ui

25 gram

Sojascheuten

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

150 gram

Sperziebonen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2734 kJ
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels8.3 g
Eiwitten29.7 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels en sperziebonen koken
2
  • Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel.
  • Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af en spoel kort met water.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de gomasio toe.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
  • Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.