Skip to main content
Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen
Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

De aardappelen bak je in de oven

3.5
(4 k)

De kipfilet hebben we alvast voor je gemarineerd met kurkuma, kardemom, komijnpoeder en cayennepeper. Hierdoor krijgt de kipfilet een zoetpittige smaak. De kipfilet zelf is gemaakt van Hollandse scharrelkippen. Je serveert de kip met een stevige salade met broccoli. De rode peper zorgt voor extra pit in de salade.

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre à chair ferme

½

Gousse d'ail

¼

Piment rouge

250 g

Champignons

110 g

Dés de filet de poulet

⅕ g

Salade romaine

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

½ cs

Vinaigre balsamique noir

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2707 kJ
Énergie (kcal)647 kcal
Graisses29 g
dont saturés6 g
Glucides56 g
Fibres13 g
Protéines34 g

Instructions

Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en besprenkel met ⅓ van de olijfolie.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig, snijd de aardappelen in vieren. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olijfolie. Bak de aardappelen 25 – 30 minuten in de oven.

2

Hak of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein.

Voeg de zwarte balsamicoazijn toe.
3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 – 10 minuten. Haal van het vuur en laat zonder deksel afkoelen.

Bak de kipfiletblokjes.
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 8 – 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Scheur de romainesla klein en bewaar in een saladekom. Voeg de lauwe broccoli toe aan de saladekom, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de ovenaardappelen.
6

Verdeel de kipfiletblokjes en broccolisalade over de borden. Serveer met de aardappelen uit de oven.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes