Skip to main content
Gebakken heekfilet met aardappelsalade
Gebakken heekfilet met aardappelsalade

Gebakken heekfilet met aardappelsalade

Met radijs, paprika en olijvencréme

Heekfilet is een witvis met een milde smaak. In dit gerecht bak je de vis op het vel en serveer je hem bij een kleurrijke salade van radijs, lente-ui en aardappelen. De crème van groene olijven, kappertjes en crème fraîche is speciaal voor ons gemaakt en geeft de aardappelsalade een romige twist.

Labels:
Calorie Smart
Manger en premier
Famille
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode paprika

5 stuk(s)

Radijs

1.5 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat: Vis)

40 gram

Olijvencrème

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2159 kJ
Energie (kcal)516 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

aardappel
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
2

Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en het radijsblad klein. Snijd de lente-ui in ringen en houd de witte delen apart van de groene. Meng de radijs, het radijsblad en het grootste deel van het groen van de lente-ui in een saladekom.

bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 4 – 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de witte delen van de lente-ui toe, blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de saladekom en maak de koekenpan schoon.

bakken
4

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de heekfilet nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

mengen
5

Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom. Meng en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met het overige groen van de lente-ui en serveer met de heekfilet.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Kipfajita met paprika en rijst met een twist

Kipfajita met paprika en rijst met een twist

met witte kaas, limoen en mangochutney
Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met zoete aardappelfriet en gegrilde groenten
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Kipfilet op z'n Kroatisch met gebakken krieltjes

Kipfilet op z'n Kroatisch met gebakken krieltjes

met zelfgemaakte ajvar van gegrilde aubergine en paprika
Ciabatta met roerei

Ciabatta met roerei

met paprika en rucolacress
Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

met een frisse radijsjessalade met spekjes en walnoot
Scandinavische salade met koolvis

Scandinavische salade met koolvis

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen
Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei

Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei

met een frisse salade
Sushibowl met zalmsnippers en gembermayonaise

Sushibowl met zalmsnippers en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Plaattaart met kip en barbecuesaus

Plaattaart met kip en barbecuesaus

met paprika en mais
Double veggie - Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Double veggie - Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met sojabonen, bloemkoolrijst en rode biet als extra
Sesamrijst met sticky paddenstoelen

Sesamrijst met sticky paddenstoelen

met gember, bosui en zoetzure radijs
Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta
Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

met groene groenten en knoflookrijst

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus