Skip to main content
Rijsttaart met verse slagroom
Rijsttaart met verse slagroom

Rijsttaart met verse slagroom

+/- 12 stukken

.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

0.17 roll(s)

Quichedeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten)

0.32 stuk(s)

Ei

35 gram

Rietsuiker

120 ml

Biologische halfvolle melk

20 gram

Risottorijst

35 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.17 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kJ)3379 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8 g
Vezels0.3 g
Eiwitten13 g
Zout1 g
Potassium98.4 mg
Calcium72 mg

Benodigdheden

Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Pan
Kleine kom
Hoge kom
Garde
Mixer

Instructies

Dérouler la pâte
1

Déroulez la pâte à quiche et laissez-la sur le papier sulfurisé. Graissez au beurre un moule à tarte rond de 24 cm de diamètre. Recouvrez le fond du moule de la pâte sur le papier sulfurisé. Coupez soigneusement les bords. Percez la pâte à plusieurs endroits à l’aide d’une fourchette.

Cuire le riz
2

Battez 2 œufs dans le petit bol. Portez 700 ml de lait à ébullition dans la casserole. Dès qu’il bouillonne, ajoutez 120 grammes de riz à risotto et 120 grammes de sucre de canne. Remuez, puis portez de nouveau à ébullition, doucement. Faites cuire le tout 25 à 30 minutes ou jusqu’à ce que le riz soit cuit en remuant fréquemment à l’aide d’un fouet pour éviter qu’il n’attache.

Tip: Laat de rijst niet droogkoken, er moet wat vocht overblijven voor het bakken in de oven. Gaat het toch te hard? Zet het vuur dan lager.

Amalgamer
3

Pendant ce temps, mélangez la crème fraîche liquide et le reste du sucre de canne dans le bol profond. Battez-la au fouet ou au mixeur jusqu’à formation de pics fermes, puis réservez-la au réfrigérateur. Retirez la casserole du feu lorsque le riz est cuit. Incorporez 2 cs de riz chaud aux œufs battu. Ajoutez ensuite ce mélange à la casserole contenant le riz et mélangez délicatement.

Tip: Door eerst een klein beetje hete rijst te mengen met de eieren, warm je ze rustig op en zullen ze niet gelijk stollen. Dit proces heet familie maken.

Cuire et garnir
4

Versez le mélange de riz et d’œufs sur la pâte à quiche dans le moule. Enfournez le gâteau 25 à 35 minutes. Il est prêt lorsque le dessus est bien doré et que les bords sont croustillants. Laissez le gâteau refroidir 5 minutes dans le moule, puis démoulez-le et laissez-le refroidir complètement sur une grille. Étalez la crème fouettée sur le gâteau au moment de servir.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en kerstomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en kerstomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse pikante mayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, patatjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en patatjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rode-koolsalade, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met wokgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met patatjes

Kipburger met patatjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken patatjes, wortel en verse kruiden