Fusion risotto met misochampignons en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion risotto met misochampignons en paksoi

Fusion risotto met misochampignons en paksoi

met roomkaas en Koreaanse kruiden

Miso is een Japanse smaakversterker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is 1 van de 5 basissmaken.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad
•Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Kastanjechampignons

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2781 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten31.5 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels14.3 g
Eiwitten18.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Pan
•Kom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.

Risotto bereiden
2

Verhit de helft van de boter in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg 1/3 van de bouillon met water toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto afmaken
3

Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Champignons bakken
4

Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons 3 minuten. Voeg de rode peper toe en bak 2 - 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe, voeg toe aan een kom en meng goed door. Haal uit de pan en bewaar apart.

Paksoi bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de paksoistelen 1 - 2 minuten. Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut.

Serveren
6

Haal de pot met risotto van het vuur. Voeg de paksoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden en leg de misochampignons erbovenop. Garneer met het sesamzaad en de cashewstukjes.