Snuffel eens aan de verse basilicum. Lekker hé?
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
2 pièce(s)
Saucisse de bœuf aux épices italiennes
90 g
Fusilli
250 g
Mélange de légumes
1 cc
Origan séché
½ cc
Paprika en poudre
½ pièce(s)
Tomates pelées en boîte
3 leaves
Basilic frais
25 g
Gouda mi-vieux en tranches
1 cs
Huile d'olive
¼ pièce(s)
Bouillon de légumes
à votre goût
Poivre et sel
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de Italiaanse runderworstjes 5 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, groentemix, oregano en paprikapoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gepelde tomaten toe, 50 ml water per persoon en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Maak de gepelde tomaten klein met een houten lepel, voeg de runderworstjes terug toe en laat 8 minuten koken.
Scheur ondertussen de basilicum klein.
Haal de runderworstjes weer uit de pan, voeg de fusilli toe en verhit nog 1 minuut
Verdeel het gerecht over de borden, serveer met de Italiaanse runderworstjes en garneer met de belegen kaas en basilicum.