topBanner
Frisse soep met verse conchiglie en pesto

Frisse soep met verse conchiglie en pesto

spinazie, prei en pecorino

Lees meer

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Verse conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Verse dille

1 blik(ken)

Cannellinibonen

200 gram

Spinazie

200 stuk(s)

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

600 ml

Water

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3623 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de prei en knoflook 2 - 3 minuten. Blus de prei en knoflook af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon.

2

Voeg 100 ml water per persoon samen met 1/2 bouillonblokje per persoon in de soeppan en breng aan de kook. Kook de verse conchiglie, afgedekt, 4 - 5 minuten gaar in de bouillon. Hak ondertussen de dille grof en laat de cannelinibonen uitlekken in een vergiet.

3

Scheur de spinazie boven de soeppan en laat slinken in de bouillon. Voeg de cannelinibonen en kookroom toe. Laat nog 1 - 2 minuten koken zonder deksel. Roer de dille en de helft van de pecorino erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de groene pesto en de overige pecorino.