Frisse soep met verse conchiglie en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse soep met verse conchiglie en pesto

Frisse soep met verse conchiglie en pesto

met spinazie, prei en pecorino

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Verse conchiglie

5 gram

Verse dille

½ pak(ken)

Cannellinibonen

100 gram

Spinazie

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino DOP

25 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

300 ml

Water

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)866 kcal
Energie (kJ)3623 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers9 g
Vezels12.9 g
Eiwitten30 g
Zout6 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel
•Vergiet

Instructies

Préparer
1

Coupez le poireau en fines rondelles. Émincez ou écrasez l'ail. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la marmite à soupe à feu moyen-vif. Faites cuire le poireau et l'ail 2 à 3 minutes en remuant. Déglacez le poireau et l'ail avec 1/2 cs de vinaigre de vin blanc par personne.

Tip: Extra snel? Kook alvast water in de waterkoker voor de volgende stap.

Cuire
2

Ajoutez par personne : 300 ml d'eau et 1/2 cube de bouillon à la marmite et portez à ébullition. Faites cuire les conchiglie dans le bouillon 4 à 5 minutes à couvert. Pendant ce temps, hachez grossièrement l'aneth et égouttez les haricots blancs dans la passoire.

Tip: Let je op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik 300 ml water met 1/4 bouillonblokje per persoon.

Préparer la soupe
3

Déchirez les épinards au-dessus de la marmite à soupe et laissez-les réduire dans le bouillon. Ajoutez les haricots blancs et la crème liquide. Laissez cuire encore 1 à 2 minutes sans couvercle. Incorporez l'aneth et la moitié du pecorino. Assaisonnez de poivre et éventuellement de sel.

Tip: Door het koken is een deel van het water verdampt. Proef de soep, is het te zout? Voeg wat extra water toe.

Servir
4

Servez la soupe dans des assiettes creuses. Garnissez du pesto et du reste de pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.