Skip to main content
Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

4.2
(78)

Dit recept zit in de Ontbijtbox.

Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Friese suikerbol

(Bevat: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

2 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)352 kcal
Energie (kJ)1473 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten52 g
Vezels4 g
Eiwitten7 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Rasp

Instructies

1

Haal de roomboter uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de suikerbol 2 tot 3 minuten in de oven.

2

Was ondertussen de handsinaasappels grondig en rasp de schil van een ½ sinaasappel per persoon met een fijne rasp. Meng in een kom de sinaasappelrasp met de roomboter. Schil de sinaasappels en verdeel in parten.

3

Serveer de Friese suikerbol met de sinaasappel-roomboter en de sinaasappelparten.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders