Een reductie van witte wijn met een goede hoeveelheid roomboter maakt de perfecte beurre blanc. Deze romige en friszure saus is heerlijk bij een stukje vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie
10 gram
Amandelen
1 stuk(s)
Heilbot
50 gram
Beurre blanc
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in stukken van 10 cm. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de sjalot en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Blus af met 100 ml water per persoon en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng, afgedekt, aan de kook en stoof 10 - 12 minuten.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Hak de amandelen fijn. Meng in een kleine kom de amandelen, de overige knoflook, de helft van de peterselie, 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout. Leg de heilbot op een bakplaat met bakpapier en besmeer de bovenkant met het notenmengsel. Druk aan tot een korst. Bak 8 - 10 minuten in de oven. Laat daarna rusten onder aluminiumfolie.
Haal de prei uit de hapjespan en verdeel alvast over de borden. Laat de bouillon en sjalot in de pan en voeg de beurre blanc toe. Verwarm 2 minuten op een laag vuur, maar breng niet aan de kook. Voeg ondertussen 1/2 el roomboter per persoon en de overige bladpeterselie toe aan de pan met aardappelen en schep om.
Verdeel de peterselie-aardappelen over de borden naast de prei. Leg de heilbot met amandelkorst op de prei en garneer met de beurre blanc.