Flammkuchen met prei en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met prei en mozzarella

Flammkuchen met prei en mozzarella

met salade van mesclun, appel en aardappelblokjes

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3543 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten43.9 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten83.4 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels8 g
Eiwitten25.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Halveer de prei in de lengte en snijd het witte en het groene gedeelte in dunne ringen. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 15 - 20 minuten in de oven en schep halverwege om.

Prei bakken
2

Verwarm de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 - 8 minuten. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken.

Flammkuchen beleggen
3

Leg het deeg op een andere bakplaat met bakpapier en bestrijk met de zure room. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de rand. Beleg het deeg met de prei en de mozzarella en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.

Snijden
4

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mosterd, 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el honing. Breng op smaak met peper en zout.

Sla mengen
5

Meng vlak voor serveren de appel, de aardappelblokjes, de sla en de helft van de bladpeterselie door de dressing.

Serveren
6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade. Garneer met de overige bladpeterselie.

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! De relatief kleine hoeveelheid peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.