Skip to main content
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

met peer, verse citroentijm en salade

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Peer

125 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse citroentijm

1 stuk(s)

Flammkuchen

25 gram

Biologische zure room

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

10 gram

Pompoenpitten

½ stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2784 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers35.9 g
Vezels8.2 g
Eiwitten18.6 g
Cholesterol15 mg
Zout1.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium98.8 mg
Calcium42 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in de lengte in dunne plakjes.
  • Snijd 3/4 van de rode biet in dunne schijfjes en 1/4 in blokjes van 1 cm.
  • Ris de blaadjes van de citroentijm.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Flammkuchen beleggen
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de peer en ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg 1 el suiker per persoon toe en bak 2 - 3 minuten al roerend, of tot de peer en ui goudbruin kleuren.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Beleg eerst met de rode-bietschijfjes en verdeel vervolgens de ui en peer erover. 
Salade maken
3
  • Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de rode-bietblokjes en de rucola en veldsla met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden (zie Tip).
  • Serveer de salade ernaast.

Tip: Besprenkel de flammkuchen met honing voor een zoete toets.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

met kruidenkaasblokjes en oregano
Pikante chipotle kippensoep

Pikante chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Flatbread met grillkaas en honing

Flatbread met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rode kool
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

met rijst, kerstomaten, cashewnoten en verse kruiden
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, kerstomatensalade en rucola
Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

met mangosalade, knoflookmayo en zelfgemaakte frieten
Conchiglie uit de heksenketel

Conchiglie uit de heksenketel

met "bloed"saus van rode pesto en geitenkaas
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

met kruidenolie en olijf-paprikasaus

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen