Gemarineerde oranjehoenfilet in hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde oranjehoenfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde oranjehoenfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Hollandaisesaus

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

125 gram

Groene asperges

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

100 gram

Mini-romatomaten

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)497 kcal
Energie (kJ)2080 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.4 g
Eiwitten8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Steelpan

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Verdeel de groene asperges en mini-romatomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven.
  • Marineer ondertussen in een diep bord de kipfilet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Krieltjes bakken
2
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Saus verhitten
3
  • Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de asperges en mini-romatomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in plakken en leg ze schuin over de asperges.
  • Serveer met de hollandaisesaus.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!