HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGemarineerde Oranjehoenfilet In Hollandaisesaus
topBanner
Gemarineerde oranjehoenfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde oranjehoenfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat

Premium
Lees meer

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Labels:Lekker snelComfort food
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Hollandaise saus

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

250 gram

Groene asperges

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

200 gram

Mini-romatomaten

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2080 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Energie (kJ)2080 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten31.0 g
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten43 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers7.0 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels9.36 g
Vezels9.36 g
Eiwitten8 g
Eiwitten8 g
Zout1.0 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Verdeel de groene asperges en mini-romatomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven.
  • Marineer ondertussen in een diep bord de kipfilet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
3
  • Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de asperges en mini-romatomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in plakken en leg ze schuin over de asperges.
  • Serveer met de hollandaisesaus.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!