Skip to main content
Dorade met olijven en zeekraal
Dorade met olijven en zeekraal

Dorade met olijven en zeekraal

met knolselderijpuree en tomatensaus

Zeekraal is een bijzondere groente. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je minder zout toe te voegen aan dit gerecht.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Knolselder

200 gram

Aardappelen

50 ml

Culinaire room

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Gemengde olijven met kruiden

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Doradefilet

25 gram

Zeekraal

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ tl

Suiker

1 tl

Rodewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3099 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers9 g
Vezels15.5 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Vergiet
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Weeg 150 g knolselderij per persoon af en voeg samen met de kookroom toe aan de pan. Kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat afgedekt uitstomen.

Snijden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Laat de olijven uitlekken in een vergiet. Weeg de juiste hoeveelheid olijven af en halveer ze. Snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie grof.

Saus maken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomaat en per persoon: 1 tl rodewijnazijn en 1/4 tl suiker toe. Roerbak 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur en voeg de olijven en 2/3 van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes sudderen tot serveren.

Vis bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Bestrooi met peper en zout. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal de vis uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

Puree maken
5

Stamp ondertussen de knolselderij en de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Schep de gebakken zeekraal op de puree. Leg de vis op de zeekraal. Serveer met de tomaat-olijvensaus en de overige bladpeterselie. Garneer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes