Skip to main content
Heekfilet met gebakken noedels
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en citroen

4.2
(306)

Mie noedels zijn veelzijdige, zachte noedels die vaak voorkomen in Indonesische en Zuidoost-Aziatische gerechten. Ze zijn snel te bereiden en perfect voor wokgerechten, soepen of sauzen.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Soja
Selderij
Mosterd
Pinda's
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

200 gram

Groentemix met witte kool

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Bloem

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2547 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten31.8 g
Zout3.4 g
Potassium60 mg
Calcium4 mg

Benodigdheden

Diep bord
Pan
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een diep bord het currypoeder met de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Haal de vis door het bloemmengsel.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vis bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 - 6 minuten.
  • Verhit de boter in een pan op hoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur en bak de vis 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes. Pers de overige citroen uit boven een kleine kom.
Mengen
3
  • Kook de noedels in 3 minuten beetgaar. Giet af en voeg toe aan de wok.
  • Voeg de Vietnamese saus, de ketjap, het citroensap en de zoete Aziatische saus toe. Bak 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de noedels over diepe borden en leg de vis erbovenop.
  • Garneer met de pinda's en serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders