Skip to main content
Varkensoester met harissa en geroosterde bloemkool

Varkensoester met harissa en geroosterde bloemkool

met patatjes en sperziebonen

Bloemkool is echt een bloem! Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Eenpansgerecht

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

15 gram

Harissa

100 gram

Bloemkoolroosjes

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2626 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten51.6 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels11.6 g
Eiwitten31.8 g
Zout1.5 g
Potassium1232.3 mg
Calcium100.5 mg
Iron1.7 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Snijd eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix.
  • Besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Varkensoester bakken
2
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 - 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de varkensoester in stukken van 2 cm. Voeg de varkensoester en de harissa toe aan een kom. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Voeg toe aan dezelfde bakplaat en bak 10 minuten verder.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
Sperziebonen koken
3
  • Schenk een bodempje water in een sauteerpan. Voeg de sperziebonen en een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Giet de sperziebonen eventueel af. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 - 3 minuten zonder deksel op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de groenten over diepe borden. Leg alles ernaast.
  • Besprenkel met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders