Skip to main content
Empanada's met vegetarische runderstukjes
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met puntpaprika en tomaat-komkommersalade

Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Ei
Soja
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Vegetarische runderstukjes

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Mini-komkommer

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie

15 gram

Geraspte cheddar

½ roll(s)

Bladerdeeg

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4003 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten55.8 g
waarvan verzadigd24.2 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels10.5 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.6 g
Potassium111.3 mg
Calcium19.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de ui en de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren (zie Tip). Snijd ondertussen de vegetarische runderstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de vegetarische runderstukjes en de puntpaprika toe en bak 3 - 4 minuten mee.

Tip: Houd je van rauwe ui door de salade? Voeg dan de helft van de ui toe aan de pan en verwerk de rest in de salade.

Vulling maken
3

Voeg de passata toe aan de pan. Kook het geheel, afgedekt, 8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal in de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in kleine blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de limoen in partjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met het sap van 1 limoenpartje per persoon, peper en zout. Meng de tomaat, de komkommer en de bladpeterselie met de dressing.

Empanada's maken
5

Meng de cheddar door de vulling met vegetarische runderstukjes. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd het in de lengte doormidden (zie Tip). Snijd het deeg tweemaal in de breedte doormidden zodat er drie vierkanten per persoon ontstaan. Schep 2 el vulling op elk vierkantje deeg, maar houd de randen vrij. Vouw de vierkantjes dicht zodat je een driehoek krijgt. Duw de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada's 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Je kunt ook een deegroller gebruiken om het deeg wat verder uit te rollen.

Serveren
6

Serveer de empanada's met de tomaat-komkommersalade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes