Gele curry met garnalen en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele curry met garnalen en pinda's

Gele curry met garnalen en pinda's

met puntpaprika, patatjes en sperziebonen

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Schaaldieren
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Krieltjes

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

75 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm vis- of groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten30.8 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten61.4 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels19.3 g
Eiwitten25.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Pan
•Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was de krieltjes en snijd ze in kwarten.
  • Zet de krieltjes onder water in een ruime pot en kook, afgedekt, 9 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de pot en kook de krieltjes en sperziebonen nog 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Garnalen bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de garnalen 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Snijd de puntpaprika in halve ringen.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
Curry afmaken
3
  • Voeg de gele currykruiden toe en bak 30 seconden mee.
  • Voeg de kokosmelk en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.
  • Voeg de puntpaprika toe en kook 5 - 7 minuten mee.
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
Serveren
4
  • Voeg de garnalen, patatjes en sperziebonen toe aan de pan en verhit het geheel nog 1 - 2 minuten.
  • Verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de pinda's.