Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof

Duitse biefstuk met gekarameliseerde witlof

Met aardappelschijfjes en frisse salade

Lees meer

Deze week bereid je een Duitse biefstuk. Dit stukje vlees zit tussen tartaar en biefstuk in. Tartaar bestaat uit fijngemalen vlees, terwijl een Duitse biefstuk heel fijn gesneden wordt met een mes en daarna lekker wordt gekruid. Bak 'm vooral niet te lang, hij mag rood zijn vanbinnen.

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:EiMosterd
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

500 g

Aardappelen

3 stuks

Witlof

15 g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Duitse biefstuk (100g)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

½ tl

Mosterd

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Honing (ZT)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3217 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig, snijd in plakken van 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet loslaten.

2

Giet de aardappelen af, dep droog met keukenpapier en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 – 15 minuten.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot de pitten beginnen te poffen. Meng in een saladekom de mosterd en wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de mesclun door de dressing.

5

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Duitse biefstuk ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut rusten. Zet het vuur van de witlof hoog, voeg de honing toe en karameliseer de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

6

Verdeel de witlof, aardappelen en Duitse biefstuk over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de zonnebloem-pompoenpittenmix.