Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Familie
•Veggie
•Extra groente
•Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

0.99 tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3258 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers26 g
Vezels11.9 g
Eiwitten20 g
Zout6 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel
•Koekenpan
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Tomaten koken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. 
  • Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.

Croutons maken
3
  • Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.

Serveren
4
  • Voeg per persoon 1 el honing toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. 
  • Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.