Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Veggie
•Familie
•Familie
Allergenen:
Tarwe
•Gerst
•Rogge
•Sesamzaad
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

0.99 tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3113 kJ
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels11.5 g
Eiwitten19.5 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

•Soeppan met deksel
•Koekenpan
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.
Tomaten koken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. 
  • Voeg de tomaten, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.

Croutons bakken
3
  • Snijd ondertussen het tarwebroodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de croutons in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de croutons toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.

Serveren
4
  • Voeg honing, peper en zout toe naar smaak en pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. 
  • Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.