BestellenCadeaubon
Double veggie - Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Double veggie - Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met sojabonen, bloemkoolrijst en rode biet als extra

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af en voeg toe aan de bowl.

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Risottorijst

50 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Avocado

125 gram

Gekookte rode bieten

1.5 tl

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Wittewijnazijn

1.5 tl

Suiker

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)411 kcal
Energie (kJ)1720 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten20.5 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.2 g
Eiwitten8.3 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Vergiet
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verwijder ondertussen het loof van de radijsjes en snijd ze in kwarten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Salade maken
2
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe en kook mee.
  • Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken.
Gembermayonaise maken
3
  • Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. 
  • Rasp de gember fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de gomasio.
  • Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers, de sojabonen, de rode biet en de plakjes avocado.
  • Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.

Tip: Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.