HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikkererwtencurry Met Zoete Aardappel
topBanner
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney en een salade als extra

Extra Groente
Lees meer

Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond en noemt men ook wel geelwortel.

Labels:Vegan
Allergenen:Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

4 cm

Verse kurkuma

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

250 ml

Kokosmelk

150 gram

Basmatirijst

20 gram

Verse koriander en munt

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

150 gram

Komkommer

200 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Biologische limoen

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4433 kJ
Energie (kcal)1060 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten140 g
waarvan suikers37.0 g
Vezels18 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Vergiet
Soeppan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de mini-romatomaten. Rasp de limoen en snijd in parten. Ris de blaadjes van de takjes munt. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn. Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl limoenrasp, 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 partje limoen, peper en zout. Voeg de komkommer, de mini-romatomaten en de helft van de kruiden toe en schep om.

5

Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de overige verse munt en koriander en de mangochutney. Serveer de salade ernaast.