HelloFresh
topBanner
Indiase curry met venkel en naanbrood

Indiase curry met venkel en naanbrood

met peultjes en puntpaprika als extra

Extra Groente
Lees meer

.

Labels:VeggieVeggie
Allergenen:MosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Rode ui

2 cm

Verse gember

2 cm

Kurkuma

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Venkel

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Geel mosterdzaad

(BevatMosterd)

1 kuipje

Tomatenpuree

1 stuks

Rode puntpaprika

170 g

Zilvervliesrijst

250 ml

Kokosmelk

1 blik

Mais in blik

150 g

Peultjes

1 stuks

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

75 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4159 kJ
Energie (kcal)994 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten130 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels16 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in dunne ringen.

3

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af. Voeg de mais, peultjes en rode puntpaprika toe en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak.

6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de yoghurt. Garneer het gerecht met de overige koriander.